Müşteri Sadakat Kartları ve İlişkisel Pazarlama

Temmuz 24th, 2011 | Posted by admin in Mühendislik Tasarımı | Pazarlama | Tüketici Davranışı

Öğrencilerimizden Begüm Büyükpehlivan ve İrem Karaturhan, bölümümüz akademisyenlerinden Gonca Ulubaşoğlu’nun danışmanlığında, mezuniyet projesi olarak “İlişkisel Pazarlama Anlayışında Müşteri Sadakati Oluşum Süreci ve Müşteri İlişkileri Yönetiminde Sadakat Kartlarının Rolü” başlıklı bir bitirme tasarım projesi gerçekleştirdiler.

Çalışmanın kısa özetini aşağıda bulabilirsiniz.

Yeni müşteri kazanmanın ve mevcut müşteriyi elde tutmanın giderek zorlaştığı günümüzde müşteri odaklı ilişkisel pazarlama anlayışı firmalar açısından büyük önem taşımaktadır. Bu projede  müşteri sadakati oluşum süreci ve müşteri sadakat programlarının bu süreçteki önemi tartışılmıştır. Bu süreç ve müşterilerin ilişkiyi sürdürme isteğini etkileyen faktörler belirlenerek bir model oluşturulmuştur. Bu model hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren ve müşteri sadakat programı uygulayan bir firmanın müşterileri ile anket çalışması yaparak test edilmiştir. Çalışmanın sonucunda müşteri sadakat programının daha etkin olması için firmaya önerilerde bulunulmuştur. Begüm ve İrem bu çalışmalarıyla en iyi bitirme tasarım projesi ödülüne aday gösterilmişlerdir.

Çalışma ilginizi çektiği takdirde akademisyenimizle bağlantı kurabilirsiniz.

3 Responses

• ERDEM TAS says:

Merhabalar, İtü de Elektronik müh. 3. sınıf öğrencisiyim ve sadakat kartlarla ilgili bir projem var. Bu konuda araştırma yaparken bu sayfaya denk geldim. Eğer sizin içinde uygunsa makalenizi incelemek isterim, bu konuda bana yardımcı olacağına inanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

• aysegul says:

merhaba,
    bende müşteri ilişkileri yönetimi ve sadakat kartları üzerine bitirme projesi hazırlamaktayım. projenın tamamını ıncelemem mumkun mudur. cok tesekkur ederım.

• admin says:

Eserlerin telif hakları eser sahiplerine ait olduğundan ilgili mezunlarımızla iletişime geçmeniz gerekmektedir.