Bir Endüstri Olarak Golf

Temmuz 14th, 2011 | Posted by Gülçin Elif Yücel in Diğer Hizmetler | Ekonomi | Mühendislik Tasarımı | Sektörler

Mezunlarımız Arife Aycan KASAP ve Gökçen FAİZ’in 2008 yılında Prof. Dr. Suat Küçükçiftçi ve Doç. Dr. Özgür Kayalıca’nın  danışmanlığında yürüttükleri bitirme tasarım projesinden derledikleri “Bir Endüstri Olarak Golf” adlı kitap ülkemizdeki Golf sektörünü anlatıyor. Kitapta Golf, son 10 yıldır ülkemizde gösterdiği gelişmeyle dikkatleri üzerine toplayan, kimi konularda ciddi eleştiriler alan, kimi konularda da yoğun övgüyle anılan; sadece bir spor dalı olarak gözükse de esasında ciddi bir sektör olarak ortaya konulmaktadır

Kitabın yazarları öğrencimiz çalışmalarını şu şekilde tarif etmektedir: “Golfün endüstriyel yönünü öne çıkararak hazırlanmış olan kitap, genel olarak golfün ekonomik anlamda sahip olduğu gücü ve önemi bilimsel sonuçlara dayanarak sizlere sunmaktadır. Ayrıca çevre bölümünde yer verilen bilimsel sonuçlar da golf sporuna yapılan saldırıların ne kadar abartılı ve saptırılmış olduğunu gözler önüne sermektedir. Sahip olduğu bu içerikle kitabın Türkiye’de golf sporunun tanınmasına ve bazı önyargıların kırılmasına önemli katkı yapacağına inanmaktayız.”

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu, “Bu çalışmayı hazırlayan İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nün sevgili öğrencilerine ve onlara yardımcı olan değerli öğretim üyelerine şükranlarımı sunuyorum” diyerek övgülerini dile getirmiştir.