Mezunumuz Ezgi Kaya’nın Akademik Başarısı

Temmuz 14th, 2011 | Posted by admin in Cinsiyet Ekonomisi | Ekonometri

Ezgi Kaya’nın Prof. Dr. Ümit Şenesen danışmanlığında Haziran 2008’de tamamladığı Türkiye’de Gelir Bölüşümü Eşitsizliğine Cinsiyet Ayırımının Katkısı başlıklı tezi Türkiye Ekonomi Kurumu’nca Yılın En İyi İktisat Yüksek Lisans Tezi yarışmasında ödül kazandı.

Bu tezden üretilen “Gini Decomposition by Gender: Turkish Case” başlıklı yazı Brussels Economıc Review – Cahıers Economıques De Bruxelles adlı uluslararası  dergide 2010 yılında yayımlandı. Bu çalışma daha önce 25–29 Haziran 2008’de İstanbul’da toplanan 15. World Congress of International Economic Association toplantısında sunulmuştu.

Yine bu tezden üretilen “Türkiye’de Gelir Bölüşümü Eşitsizliğine Cinsiyet Ayrımının Katkısı” başlıklı yazı ise Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi’nde 2011 yılında yayımlandı.

Yine aynı tezden üretilen bir bildiri ise 21- 23 Mayıs 2009’da Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen  International Conference on Inequalities and development in the Mediterranean Countries, toplantısında “Income distribution by gender in Turkey” başlığıyla, bunun geliştirilmiş bir biçimi 26-28 Haziran 2009’da Boston, ABD’de düzenlenen International Conference on Feminist Economics toplantısında aynı başlıkla sunulmuştu.

İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünden 2005 ve 2008 yıllarında lisans ve yüksek lisans derecesi alan Ezgi Kaya, doktora öğrenimini halen İspanya’daki Universitat Autònoma de Barcelona’da <a href=”http://idea.uab.es/students_by_alphabetical_order.php” target=”new”>sürdürmektedir</a>.

Kendisini tebrik ediyor, akademik başarılarının artarak devamını diliyoruz.